CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Turcija

 
Turcija ir sena un viesmiliga zeme. Seit kopa savijusas austrumu un rietumu kulturas, veidojot savdabigu sajaukumu, kuram lidziga nav nekur citur pasaule. Tas tadel, ka Turcija atrodas uz Eiropas un Azijas robezas, austrumu – rietumu sauszemes celu un ziemelu – dienvidu juras celu krustpunkta, un ta mantojusi kaut ko no visiem, kas gadsimtu gaita gajusi cauri sim zemem.
Turcijas geografiskais novietojums allaz ir bijis gan tas skaistuma noslepums, gan ari lasts. Tiesi valsts atrasanas vietas del gadsimtu gaita so zemi ir velejusies iegut daudzi – Turcija piederejusi gan hetu valstij un Romas imperijai, gan ari Makedonijas Aleksandra un Osmanu imperijam. Antikas makslas cienitaji seit var baudit gan islama, gan ari kristiesu kulturai raksturigos piemineklus. Turcija atradusies ari divi no septiniem pasaules brinumiem, kas liecinaja par antikas pasaules varenibu – tas bija Halikarnasas mauzolejs un Artemidas templis Efesa. Lidz musu dienam sie objekti diemzel nav saglabajusies.
Turcija ir lieliska vieta atputai! Tas pludmales stiepjas no Griekijas lidz pat Sirijai – tie ir vairak neka tukstos kilometri smilsainu un akmenainu krastu, licu, zvejnieku ciematinu. Taurus kalni valsts dienvidos un Pontijas kalni Melnas juras piekraste savdabiga veida sadala Turcijas klimatu, padarot visu dienvidu piekrasti ipasi siltu un labveligu atputai.
 
 
Apmeklet Turciju un nenobaudit turku virtuvi ir neiespejami. Pateicoties lielajai produktu daudzveidibai un turku pavaru meistaribai, turku edieni reti kuru atstas vienaldzigu. Daudzveidigas un gardas uzkodas (meze) un salati pilniba var apmierinat izsalkusa atputnieka apetiti. Parasti uzkodas tiek atnestas liela daudzuma un dazadiba. Pamatedienu izvele prioritate ir liellopu un aitas galas edieniem. Tipiskie turku edieni ir kebabs un doners. Tapat iecienita ir dolma, kura tiek izmantoti tomati, kabaci, baklazani, pipari un vinogu lapas. Tos pilda ar risiem, riekstiem, garsvielam un gatavo ar olivellu un citronu. Ipasa nozime turku virtuve ir saldumiem. To ir daudz, un tiem ir ipasi eksotiski nosaukumi. Loti populara ir baklava, tacu noteikti ir verts nobaudit ari hanimgebei. Pilditi persiki, pudini un svaigi augli tiek pasniegti jebkura gadalaika.
TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!